Klus Service

Wilt u een kast verplaatsen? Snoertjes wegwerken? Een drempel verwijderen of een beugel ophangen? Een buitenlamp of rookmelder installeren? Of eindelijk dat schilderij ophangen dat al zo lang in een hoekje staat? De Klus Service-vrijwilligers van Sterker sociaal werk helpen u graag bij kleine klussen!

Let op: Het is weer mogelijk om nieuwe aanvragen voor de klusservice in te dienen maar in verband met het corona-virus gaan onze Klus-vrijwilligers alleen voor noodzakelijke klussen op pad. Wij hopen op uw begrip. 

Overige voorwaarden:

  • Geen corona-gerelateerde klachten bij klant èn vrijwilliger;
  • De klus is door één vrijwilliger te klaren (want de klussers gaan nu niet samen op pad);
  • Op 1,5 meter afstand èn met mondkapje door klant èn vrijwilliger;
  • Het raam kan open in de ruimte waar geklust gaat worden.


Onze handige en ervaren Klus Service-vrijwilligers kunnen u helpen met eenvoudige klussen in en om huis. Bovendien geven ze tips om de woning veiliger of comfortabeler te maken. Zo zorgen zij ervoor dat u makkelijker zelfstandig kunt blijven wonen.  

Voor wie?

Woont u in Nijmegen? Bent u op leeftijd of heeft u een functiebeperking en woont u zelfstandig? En heeft u geen mensen in uw eigen omgeving die de klus kunnen klaren? Dan kunt u beroep doen op de Klus Service van Sterker sociaal werk. 

Voor welke klussen kan ik de Klus Service inschakelen? 

  • woningaanpassingen (zoals beugels plaatsen, drempels verwijderen, belsignaal versterken);
  • reparatiewerkzaamheden (kraanleertjes, raamsluiting, gordijnrail ophangen);
  • eenvoudige elektraklussen (contactdozen repareren, lamp verwisselen);
  • diverse karweitjes (waslijn ophangen, rookmelders plaatsen, tochtstrips aanbrengen);

Onze klusvrijwilligers doen géén tuinwerkzaamheden en geen groot onderhoud, zoals schilderen, behangen, verhuizen en aanpassen van sanitair. Ze gaan ook niet naar het grofvuil.  

Kosten 

Een klus kost altijd € 6,- voor het eerste uur werk. Duurt de klus langer, dan betaalt u € 3,- per half uur extra. U betaalt door middel van een eenmalige machtiging. Materialen die speciaal voor uw klus moeten worden aangeschaft, verrekent u direct contant met de vrijwilliger.

Misschien interessant voor u?