Veilig Wonen
Langer thuis in een veilige woning

Om lang zelfstandig te kunnen blijven wonen is het van groot belang dat het in en om uw woning veilig is. Voor nu én met het oog op de toekomst. Bekijk uw woning eens kritisch. Wilt u graag oud worden in uw huidige woning of kunt u op termijn beter verhuizen? En wat als u slechter ter been wordt of niet goed meer kunt zien? Wanneer komt u in actie? En heeft u dan geld voor de nodige aanpassingen, hulpmiddelen of een verhuizing? Sterker informeert u graag over veilig wonen en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. En met personenalarmering of met kleine aanpassingen van de Klus Service woont u meteen een stuk veiliger!

Personenalarmering Sterker sociaal werk in Nijmegen

Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen, niet meer op kunnen staan en hulpeloos op de grond liggen. Met Personenalarmering kunt u met één druk op de knop dag en nacht hulp inschakelen. Voor iedereen een veilig gevoel! 

U krijgt een draadloze zender met alarmknop en een alarmapparaat in de woonkamer. De zender draagt u altijd om uw hals of...

Woonadvies door een vrijwilliger van Sterker sociaal werk in Nijmegen

Woonadvies

Uw huis is uw thuis. Ook als u ouder wordt wilt u graag veilig en comfortabel blijven wonen. Heeft u al eens nagedacht wat dat voor u betekent? Als u graag wilt blijven wonen waar u nu woont, welke aanpassingen zijn dan verstandig? Of is het beter om op termijn te verhuizen?

Aanpassingen vergroten de veiligheid in uw woning

Uw woning aanpassen

Kunt u nog veilig gebruik maken van uw woning? Heeft u wel eens nagedacht over het ophangen van een rookmelder? Beugels plaatsen in de badkamer of het toilet? Een extra leuning bij de trap? Al met simpele woningaanpassingen of hulpmiddelen verkleint u de kans op ongelukken, zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Verhuisadvies

Verhuisadvies

Soms is verhuizen de beste optie om comfortabel en veilig te blijven wonen. Maar waar vindt u een geschikte woning? En hoe gaat het zoeken naar een woning in zijn werk? Het valt vaak niet mee om een passende woning te vinden, maar Sterker helpt u graag op weg.

Zelfstandig met dementie

Zelfstandig wonen met dementie

Door dementie verlies je langzamerhand vanzelfsprekende vaardigheden. Daardoor ontstaan problemen in en om huis. Gelukkig zijn er veel oplossingen, aanpassingen en vormen van ondersteuning waardoor iemand met dementie in Nijmegen langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

man met Tessa

Robotmaatje Tessa

We beleven onzekere tijden door het coronavirus. De dagbesteding en het wijkrestaurant zijn minder open, hulp is minder beschikbaar en sociaal contact beperkt. Voor mensen met beginnende dementie is het resultaat van de coronamaatregelen nu veelal: nog minder contact en structuur in de dag. Het kan daardoor extra moeilijk zijn om dagelijkse...

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling

Ergernis over geluid, een te hoge heg of een verkeerd geparkeerde auto. Soms kunnen dit soort irritaties behoorlijk uit de hand lopen. Buren praten niet meer met elkaar en in het ergste geval maken ze elkaar het leven behoorlijk zuur. Door onenigheid tussen u en uw buren kunt u zich behoorlijk onveilig voelen in uw woonomgeving. Buurtbemiddeling...

Bekijk ook onze andere onderwerpen

Natuurlijk woont u graag zo lang mogelijk in uw vertrouwde huis en doet u het liefst zelf de...

Goed oud worden betekent ook: dingen doen die voor u de moeite waard zijn. De een levert graag een...