Langer Meedoen
Blijf langer meedoen met uw leeftijdsgenoten

Goed oud worden betekent ook: dingen doen die voor u de moeite waard zijn. De een levert graag een bijdrage aan de maatschappij en de ander heeft graag fijne mensen om zich heen. Wanneer u ouder wordt, wordt uw netwerk vaak kleiner, bent u minder mobiel of u kunt om andere redenen beperkt raken in uw bezigheden en contacten. Wij weten hoe belangrijk het is om zo lang mogelijk mee te blijven doen. Sterker ondersteunt u daarom graag bij betekenisvolle activiteiten en contacten.

Op www.wegwijzer024.nl kunt u wijkactiviteiten voor senioren in Nijmegen gemakkelijk vinden

Activiteiten in uw wijk

Wilt u graag mensen ontmoeten? Creatief bezig zijn? Een cursus doen? Sporten of bewegen?

Goede Dag: een gevarieerd aanbod aan activiteiten en inloop voor ouderen in Nijmegen

Goede Dag

Even onder de mensen en verrast worden door een divers programma? Loop binnen en ontmoet buurtgenoten bij Goede Dag!

Ouderen eten samen in een wijkrestaurant in Nijmegen

Wijkrestaurants

Samen eten in de buurt en niet hoeven koken. Dat is gezellig en makkelijk tegelijk! De restaurants van Sterker sociaal werk en Hofmans Catering serveren in verschillende Nijmeegse wijken een of meerdere dagen in de week een lekkere en gezonde maaltijd.

Deel de Dag is de naam voor dagbesteding voor ouderen van Sterker sociaal werk in Nijmegen

Deel de Dag - dagbesteding

Bent u op zoek naar een fijne dagbesteding in Nijmegen? Bij Deel de Dag vindt u gezelligheid én de activiteiten geven structuur aan uw dag. Samen met andere senioren uit de wijk deelt u uw dag. In een prettige, huiselijke sfeer is er van alles te doen. Indien nodig organiseren we het vervoer van en naar de locatie. 

Deel de tuin

Deel de Tuin - dagbesteding

Genieten van het buiten zijn en het fluiten van de vogels. Rust afwisselen met onkruid wieden en groenten oogsten. In de multiculturele moestuin van Deel de Tuin beleef je de seizoenen, blijf je actief, vind je ontspanning én gezelligheid.

Vrijwillige gezelschapsmaatjes voor ouderen in Nijmegen

Gezelschapsmaatje

Samen een (korte) wandeling maken door de buurt of gewoon iemand die met regelmaat bij u op bezoek komt. Wanneer familie ver weg woont of uw vrienden- en kennissenkring steeds kleiner wordt is dat niet altijd meer zo vanzelfsprekend.

Goed gesprek, luisterend oor en zingeving in Nijmegen

Een goed gesprek

Bij het ouder worden kunt u te maken krijgen met ziekte, verlies of beperkingen. Deze ervaringen roepen vaak vragen op en maken emoties los als verdriet, boosheid of angst. Het kan helpen om over deze vragen en emoties te praten.

Bekijk ook onze andere onderwerpen

Natuurlijk woont u graag zo lang mogelijk in uw vertrouwde huis en doet u het liefst zelf de...

Om lang zelfstandig te kunnen blijven wonen is het van groot belang dat het in en om uw woning...