Woonadvies

Uw huis is uw thuis. Ook als u ouder wordt wilt u graag veilig en comfortabel blijven wonen. Heeft u al eens nagedacht wat dat voor u betekent? Als u graag wilt blijven wonen waar u nu woont, welke aanpassingen zijn dan verstandig? Of is het beter om op termijn te verhuizen?

Wat kunt ú doen om veiliger te wonen?

Veilig wonen begint bij uzelf. Stel uzelf eens wat vragen en geef eerlijk antwoord; liggen er ergens losse snoeren, scheve stoeptegels of kleden? Loopt u altijd rustig de trap af, óók als de deurbel gaat? Stapt u nog gemakkelijk onder de douche? Heeft u overal goede verlichting? Laat u nooit kaarsen branden zonder toezicht?

Verbouwen of verhuizen? Doe de Woonbalans! 

Twijfelt u of uw huidige woning moet aanpassen of dat u beter kunt verhuizen? Zet de voors- en tegens zelf eens op een rijtje met de Woonbalans. De Woonbalans is een lijst met stellingen over uw woonsituatie die u helpt bij het vinden van een antwoord.

Woonadvies bij u thuis

Woont u in Nijmegen? Vindt u het prettig dat er iemand met u meedenkt? Dan kan een vrijwillige Woonadviseur van Sterker sociaal werk tijdens een huisbezoek samen met u de knelpunten in uw huis inventariseren. Kunt u uw huis nog aan uw situatie aanpassen of is verhuizen een betere optie? De woonadviseur denkt met u mee, geeft tips en adviezen en verwijst u zo nodig door naar het Sociaal wijkteam Nijmegen of een ergotherapeut.  

Let op: in verband met het corona-virus gaan de Woonadviseurs voor ieders veiligheid tot nader order niet op pad. Wij hopen op uw begrip. 

Kosten 

Woonadvies door een vrijwilliger van Sterker sociaal werk is gratis. 

Misschien interessant voor u?