AutoMaatje

Moet u naar het ziekenhuis, tandarts of kapper, maar kunt u geen gebruik maken van de bus? Wilt u graag iedere week gaan eten bij een wijkrestaurant maar is het net te ver om te lopen? Met de vrijwillige chauffeurs van Sterker sociaal werk komt u er wel!

Let op!

Het is op dit moment - in verband met de corona-maatregelen - alleen mogelijk om voor medische ritten (dus ook vaccinatieritten) en ritten in verband met familiebezoek in bijvoorbeeld het ziekenhuis of verpleeghuis vervoer aan te vragen. Zodra ook niet-medische ritten weer mogelijk zijn, zullen wij dat hier vermelden.

De chauffeurs rijden volgens de richtlijnen met mondkapje op. U dient zelf ook voor een mondkapje te zorgen. Als iemand met u meegaat naar een afspraak kan hij/zij meerijden, maar dient dan wel uit hetzelfde huishouden te komen.

Controleer vóór de rit of u een van onderstaande vragen met 'ja' beantwoordt. In dat geval kan de rit niet doorgaan en vragen wij u de rit af te zeggen.

richtlijnen corona

De vrijwilligers van Sterker AutoMaatje brengen u met veel plezier naar de plaats van bestemming. En ze brengen u uiteraard ook weer thuis. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan de vrijwilliger u desgewenst begeleiden, tot of zelfs ín de spreekkamer. Loopt u met een rollator of heeft u een inklapbare rolstoel? Dat is geen probleem, de chauffeurs zorgen ervoor dat hulpmiddelen mee kunnen. AutoMaatje vervoersdienst is een samenwerking tussen Sterker en de ANWB.

Logo AutoMaatje

 

 

 

 

 

Voor wie?

  • U woont in de gemeente Nijmegen.

  • U bent op leeftijd en zelf niet mobiel, u rijdt zelf geen auto en u kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer.

Hoe werkt AutoMaatje?

  • Tussen de datum van uw rit en het moment waarop de aanvraag bij ons binnenkomt, zitten minimaal twee werkdagen (en maximaal één maand). Hier geldt; hoe eerder u de rit aanvraagt, hoe meer tijd we hebben om een vrijwilliger te vinden.

  • Sterker gaat vervolgens op zoek naar een vrijwillige chauffeur die voor u kan rijden. Zodra we een vrijwilliger voor u hebben gevonden, bellen we u op om het vervoer te bevestigen. We doen uiteraard altijd ons uiterste best om het vervoer voor u te regelen, maar omdat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers, kunnen we het vervoer nooit garanderen.

  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger bij u voor de deur. Bij een kort uitje blijft de chauffeur wachten. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreekt u met elkaar af wanneer de vrijwilliger weer klaarstaat voor de terugreis.

Kosten

U betaalt € 0,30 per gereden kilometer. De kilometers worden gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger. Wanneer de chauffeur tussendoor naar huis gaat dan worden ook díe kilometers meegerekend. Ook betaalt u de eventuele parkeerkosten. Na afloop betaalt u contant aan de vrijwilliger. 

U kunt de vervoersrit telefonisch aanvragen bij Langer Thuis Nijmegen via telefoonnummer 088 - 00 17 121 (iedere ochtend bereikbaar van 09.00 uur tot 12.30 uur) of digitaal via onderstaande aanvraagknop.

Misschien interessant voor u?