AutoMaatje

Moet u naar het ziekenhuis, tandarts of kapper, maar kunt u geen gebruik maken van de bus? Wilt u graag (iedere week) gaan eten bij een wijkrestaurant? Maar is het net te ver om te lopen? Met de vrijwillige chauffeurs van Sterker sociaal werk komt u er wel!

Let op!

Wij willen u er op wijzen dat nog niet alle vrijwilligers volledig beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat alle ritten doorgaan. Maar wij doen natuurlijk onze uiterste best! Omdat er minder ritten doorgaan, krijgen de medische ritten voorrang op de niet-medische ritten

Onze chauffeurs houden zich aan de corona-maatregelen. Zij dragen een mondkapje. Zelf moet u ook een mondkapje meenemen en dragen tijdens de rit. U dient zelf ook voor een mondkapje te zorgen en deze te dragen tijdens de rit. Gaat er iemand met u mee naar een afspraak? Dan kan hij/zij meerijden. Deze persoon moet ook een mondkapje dragen. 

Beantwoord voor de rit de volgende vragen. Beantwoordt u 1 of meerdere vragen met 'ja'? Dan kan de rit niet doorgaan. U moet de rit dan afzeggen.

richtlijnen corona

De vrijwilligers van Sterker AutoMaatje brengen u met veel plezier naar de plaats van bestemming. En ze brengen u natuurlijk ook weer thuis. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan de vrijwilliger u begeleiden tot zelfs ín de spreekkamer, als u dat wilt. Loopt u met een rollator of heeft u een inklapbare rolstoel? Dat is geen probleem, de chauffeurs zorgen ervoor dat hulpmiddelen mee kunnen.

AutoMaatje vervoersdienst is een samenwerking tussen Sterker en de ANWB.

Logo AutoMaatje

 

 

 

 

 

Voor wie?

  • U woont in de gemeente Nijmegen.

  • U bent op leeftijd.
     
  • U kunt moeilijk zelf ergens heen gaan. U rijdt zelf geen auto en u kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer.

Hoe werkt AutoMaatje?

  • Vraag uw rit aan via de knop 'direct aanvragen' onderaan deze pagina.

Let op: Vraag uw rit op tijd (minimaal drie werkdagen van te voren en maximaal een maand) aan. Hoe eerder u de rit aanvraagt, hoe meer tijd wij hebben om een vrijwilliger (chauffeur) te vinden. 

  • Daarna gaan wij op zoek naar een vrijwillige chauffeur die voor u kan rijden. Zodra we iemand voor u hebben gevonden, bellen we u op om de rit te bevestigen.

We doen ons uiterste best om het vervoer voor u te regelen. Maar onze vrijwilligers moeten wel tijd hebben. Daarom kunnen we helaas niet beloven dat uw rit altijd door kan gaan. 

  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger bij u voor de deur. Bij een kort uitje blijft de chauffeur wachten. Zit er veel tijd tussen de heenrit en de terugrit? Dan spreekt u met de chauffeur af wanneer hij/haar u weer komt ophalen. 

Kosten

U betaalt € 0,30 voor iedere gereden kilometer. We rekenen de kilometers vanaf het huis van de vrijwilliger. Gaat de chauffeur tussendoor naar huis, omdat hij/zij anders lang op u moet wachten? Dan rekenen we ook die kilometers mee. U betaalt ook de eventuele parkeerkosten. U betaalt de vrijwilliger contant op het moment dat u weer thuis bent. 
Aanvragen

U kunt AutoMaatje aanvragen via de telefoon op het nummer: 088 - 00 17 121 (iedere ochtend bereikbaar van 09.00 uur tot 12.30 uur). Of digitaal via de blauwe knop 'direct aanvragen':

Misschien interessant voor u?