AutoMaatje

Moet u naar het ziekenhuis, tandarts of kapper, maar kunt u geen gebruik maken van de bus? Wilt u graag (iedere week) gaan eten bij een wijkrestaurant maar is het net te ver om te lopen? Met de vrijwillige chauffeurs van Sterker sociaal werk komt u er wel!

Let op!

Wij willen u er op wijzen dat nog niet alle vrijwilligers volledig beschikbaar zijn waardoor niet alle ritten gegarandeerd kunnen worden. Maar wij doen natuurlijk onze uiterste best! Vanwege deze verminderde beschikbaarheid zullen de medische ritten vóór de niet-medische ritten bemiddeld worden. 

In verband met corona-maatregelen rijden de chauffeurs nog steeds volgens de richtlijnen met mondkapje op. U dient zelf ook voor een mondkapje te zorgen en deze te dragen tijdens de rit. Als iemand met u meegaat naar een afspraak kan hij/zij meerijden en dient dan ook een mondkapje te dragen.

Controleer vóór de rit of u een van onderstaande vragen met 'ja' beantwoordt. In dat geval kan de rit niet doorgaan en vragen wij u de rit af te zeggen.

richtlijnen corona

De vrijwilligers van Sterker AutoMaatje brengen u met veel plezier naar de plaats van bestemming. En ze brengen u uiteraard ook weer thuis. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan de vrijwilliger u desgewenst begeleiden, tot of zelfs ín de spreekkamer. Loopt u met een rollator of heeft u een inklapbare rolstoel? Dat is geen probleem, de chauffeurs zorgen ervoor dat hulpmiddelen mee kunnen. AutoMaatje vervoersdienst is een samenwerking tussen Sterker en de ANWB.

Logo AutoMaatje

 

 

 

 

 

Voor wie?

  • U woont in de gemeente Nijmegen.

  • U bent op leeftijd en zelf niet mobiel, u rijdt zelf geen auto en u kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer.

Hoe werkt AutoMaatje?

  • Tussen de datum van uw rit en het moment waarop de aanvraag bij ons binnenkomt, zitten minimaal twee werkdagen (en maximaal één maand). Hier geldt; hoe eerder u de rit aanvraagt, hoe meer tijd we hebben om een vrijwilliger te vinden.

  • Sterker gaat vervolgens op zoek naar een vrijwillige chauffeur die voor u kan rijden. Zodra we een vrijwilliger voor u hebben gevonden, bellen we u op om het vervoer te bevestigen. We doen uiteraard altijd ons uiterste best om het vervoer voor u te regelen, maar omdat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers, kunnen we het vervoer nooit garanderen.

  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger bij u voor de deur. Bij een kort uitje blijft de chauffeur wachten. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreekt u met elkaar af wanneer de vrijwilliger weer klaarstaat voor de terugreis.

Kosten

U betaalt € 0,30 per gereden kilometer. De kilometers worden gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger. Wanneer de chauffeur tussendoor naar huis gaat dan worden ook díe kilometers meegerekend. Ook betaalt u de eventuele parkeerkosten. Na afloop betaalt u contant aan de vrijwilliger. 

Aanvragen

U kunt AutoMaatje telefonisch aanvragen via telefoonnummer 088 - 00 17 121 (iedere ochtend bereikbaar van 09.00 uur tot 12.30 uur) of digitaal via onderstaande knop 'direct aanvragen':

Misschien interessant voor u?