AutoMaatje

Moet u naar het ziekenhuis, tandarts of kapper, maar kunt u geen gebruik maken van de bus? Wilt u graag iedere week gaan eten bij een wijkrestaurant maar is het net te ver om te lopen? Met de vrijwillige chauffeurs van Sterker sociaal werk komt u er wel!

Wanneer u zelf geen auto (meer) rijdt én u geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, brengen vrijwilligers van Sterker u met veel plezier naar de plaats van bestemming. En ze brengen u uiteraard ook weer thuis. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan de vrijwilliger u desgewenst begeleiden, tot of zelfs ín de spreekkamer. Loopt u met een rollator of heeft u een inklapbare rolstoel? Dat is geen probleem, de chauffeurs zorgen ervoor dat hulpmiddelen mee kunnen. AutoMaatje vervoersdienst is een samenwerking tussen Sterker en de ANWB.

Logo AutoMaatje

 

 

 

 

 

Hoe werkt AutoMaatje?

  • U kunt vervoer aanvragen voor binnen de gemeente Nijmegen. 
  • U vraagt vervoer minimaal twee werkdagen van tevoren aan (en maximaal één maand van tevoren). 
  • Sterker gaat vervolgens op zoek naar een vrijwillige chauffeur die voor u kan rijden. Zodra we een vrijwilliger voor u hebben gevonden, bellen we u op om het vervoer te bevestigen. We doen uiteraard altijd ons uiterste best om het vervoer voor u te regelen, maar omdat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers, kunnen we het vervoer nooit garanderen.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger bij u voor de deur. Bij een kort uitje blijft de chauffeur wachten. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreekt u met elkaar af wanneer de vrijwilliger weer klaarstaat voor de terugreis.

Let op: in verband met de vakantieperiode kunt u momenteel geen terugkerend of vast vervoer aanvragen. Wij vragen om uw begrip.

Kosten

U betaalt € 0,30 per gereden kilometer. De kilometers worden gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger. Wanneer de chauffeur tussendoor naar huis gaat dan worden ook díe kilometers meegerekend. Ook betaalt u de eventuele parkeerkosten. Na afloop betaalt u contant aan de vrijwilliger. 

Misschien interessant voor u?