ANWB AutoMaatje

Moet u naar het ziekenhuis, tandarts of kapper, maar kunt u geen gebruik maken van de bus? Wilt u graag gaan eten bij een wijkrestaurant? Maar is het net te ver om te lopen? Met de vrijwillige chauffeurs van Langer Thuis Nijmegen komt u er wel!

De vrijwillige chauffeurs brengen u met veel plezier naar de plaats van bestemming. En ze brengen u natuurlijk ook weer thuis. Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan kan de vrijwilliger u begeleiden tot zelfs ín de spreekkamer, als u dat wilt. Loopt u met een rollator of heeft u een inklapbare rolstoel? Dat is geen probleem, de chauffeurs zorgen ervoor dat hulpmiddelen mee kunnen. 

AutoMaatje vervoersdienst is een samenwerking tussen Langer Thuis Nijmegen en de ANWB.

Logo ANWB Automaatje

Vakantie

Tijdens de vakantieperiode zijn er minder chauffeurs beschikbaar. Daarom gaan medische ritten voor. Wij hopen op uw begrip!

 

Voor wie is ANWB Automaatje?

  • u woont in de gemeente Nijmegen
  • u bent op leeftijd
  • u kunt moeilijk zelf ergens heen gaan. U rijdt zelf geen auto, u kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer of Avan/Valys.

Komt u niet in aanmerking voor ANWB AutoMaatje? Dan wijzen wij u graag op de mogelijkheden van vervoer via Avan en/of Valys.


Hoe werkt ANWB AutoMaatje?

  • Vraag uw rit aan via de knop 'direct aanvragen' onderaan deze pagina of bel ons op werkdagen van 9.00 - 12.30 uur.

Let op: Vraag uw rit op tijd aan (minimaal drie werkdagen van te voren en maximaal een maand). Hoe eerder u de rit aanvraagt, hoe meer tijd wij hebben om een vrijwilliger te vinden. 

  • Daarna gaan wij op zoek naar een vrijwillige chauffeur die voor u kan rijden. Zodra we iemand voor u hebben gevonden, bellen we u op om de rit te bevestigen.

We doen ons uiterste best om het vervoer voor u te regelen. Maar onze vrijwilligers moeten wel tijd hebben. Daarom kunnen we helaas niet beloven dat uw rit altijd door kan gaan. 

  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger bij u voor de deur. Bij een kort uitje blijft de chauffeur wachten. Zit er veel tijd tussen de heenrit en de terugrit? Dan spreekt u met de chauffeur af wanneer hij/haar u weer komt ophalen. 

Kosten

U betaalt € 0,35 voor iedere gereden kilometer. We rekenen de kilometers vanaf het huis van de vrijwilliger. Gaat de chauffeur tussendoor naar huis, omdat hij/zij anders lang op u moet wachten? Dan rekenen we ook die kilometers mee. U betaalt ook de eventuele parkeerkosten. U betaalt de vrijwilliger contant op het moment dat u weer thuis bent. 

 

Misschien interessant voor u?