Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen, niet meer op kunnen staan en hulpeloos op de grond liggen. Met Personenalarmering van Sterker sociaal werk kunt u in Nijmegen met één druk op de knop dag en nacht hulp inschakelen. Voor iedereen een veilig gevoel.

Hoe werkt personenalarmering van Sterker sociaal werk?

U krijgt een draadloze zender met een alarmknop. Ook plaatst Sterker een alarmtoestel bij u in huis. De zender draagt u altijd om uw hals of pols. Als er iets gebeurt, is een druk op de alarmknop van het zendertje voldoende om dag en nacht hulp in te schakelen. Het alarmapparaat legt direct contact met de Meldkamer. De centralist vraagt u via het apparaat wat er aan de hand is en beoordeelt de ernst van de situatie.

Afhankelijk van uw abonnement worden in geval van nood door de Meldkamer uw eigen contactpersonen óf de thuiszorg ingeschakeld. U kunt kiezen uit twee abonnementen:

 

Burenhulp ZEKER - alarmopvolging door eigen contactpersonen

Alarmopvang door de meldkamer met alarmopvolging door familie, vrienden of buren. Indien nodig neemt de centralist contact op met uw contactpersonen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld.

De voorwaarden voor Burenhulp ZEKER zijn dat u ten minste drie contactpersonen heeft die altijd hun telefoon kunnen beantwoorden en in de regel binnen 30 minuten bij u kunnen zijn. Deze contactpersonen hebben een sleutel van uw huis.

 

PROFESSIONEEL - alarmopvolging door de thuiszorg

Alarmopvang door de meldkamer en alarmopvolging door verpleegkundigen van ZZG zorggroep Nijmegen. Indien nodig neemt de centralist contact op met de zorgcentrale van ZZG zorggroep. Een verpleegkundige is dan binnen 30 minuten bij u om zorg te verlenen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. 

De voorwaarde voor PROFESSIONEEL is dat u een zorgkluis of clavisio-kluis laat plaatsen. 

Kosten 

U betaalt eenmalig aansluitkosten à € 49,50. De maandelijkse kosten voor uw abonnement zijn € 21,91 voor Burenhulp ZEKER en € 37,56 voor Professioneel. Heeft u geen vaste telefoon dan betaalt u per maand € 5,00 extra voor de GSM module. U betaalt middels automatische incasso.

Personenalarmering wordt soms vergoed door uw zorgverzekering. Informeer bij uw verzekeraar voor de mogelijkheden.
Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Bijzondere bijstand van de gemeente Nijmegen. 

Eventuele extra kosten

  • Ophalen alarmapparaat en zender door de Klus Service € 6,00 
  • Vervangen van koord of polsband door Klus Service € 6,00 
  • Opnieuw aansluiten van een alarmapparaat bij een verhuizing € 45,90 
  • Omruilen van het alarmapparaat bij overstap naar een andere provider € 45,90
  • Zender verloren? Nieuwe hals- of polszender (inclusief aanmelden) € 90,00 

Een storing melden of een wijziging doorgeven?

Heeft u een storing? Wijzigt er iets in de gegevens van u of van uw contactpersonen? Bel dan van maandag tot en met vrijdag naar de administratie van Sterker sociaal werk, telefoonnummer 088-0017122. We zijn bereikbaar van 9.00 - 15.30 uur. Buiten deze werktijden kunt u in geval van een storing bellen met telefoonnummer 06-51590327.

Meer weten?

Lees onze veelgestelde vragen.

Misschien interessant voor u?