Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen, niet meer op kunnen staan en hulpeloos op de grond liggen. Met Personenalarmering van Sterker sociaal werk in samenwerking met FocusCura kunt u in Nijmegen met één druk op de knop dag en nacht hulp inschakelen. Voor iedereen een veilig gevoel.

Hoe werkt personenalarmering van Sterker sociaal werk?

Sterker werkt vanaf 1 oktober samen met FocusCura. Zij zijn specialist op het gebied van zorginnovaties en bieden daar meerdere toekomstbestendige oplossingen voor. Een van deze oplossingen is personenalarmering. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen wij ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. De personenalarmering van FocusCura beschikt over het kwaliteitskeurmerk voor persoonsgebonden alarmeringsdiensten van de branchevereniging WDTM (Wonen, Diensten en Techniek voor Mensen).

U krijgt een draadloze zender met een alarmknop. Ook plaatst FocusCura een alarmtoestel bij u in huis. De zender draagt u altijd om uw hals of pols. Als er iets gebeurt, is een druk op de alarmknop van het zendertje voldoende om dag en nacht hulp in te schakelen. Het alarmapparaat legt direct contact met de Meldkamer. De centralist vraagt u via het apparaat wat er aan de hand is en beoordeelt de ernst van de situatie. 

Afhankelijk van uw abonnement worden in geval van nood door de Meldkamer uw eigen contactpersonen óf de thuiszorg ingeschakeld. U kunt kiezen uit twee abonnementen:

Sociale alarmopvolging (alarmopvolging door eigen contactpersonen)

Alarmopvang door de meldkamer met alarmopvolging door familie, vrienden of buren. Indien nodig neemt de centralist contact op met uw contactpersonen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld.

De voorwaarden voor Sociale alarmopvolging zijn dat u ten minste drie contactpersonen heeft die altijd hun telefoon kunnen beantwoorden en in de regel binnen 30 minuten bij u kunnen zijn. Deze contactpersonen hebben een sleutel van uw huis.

Professionele alarmopvolging (alarmopvolging door de thuiszorg)

Alarmopvang door de meldkamer en alarmopvolging door verpleegkundigen van ZZG zorggroep Nijmegen. Indien nodig neemt de centralist contact op met de zorgcentrale van ZZG zorggroep. Een verpleegkundige is dan binnen 30 minuten bij u om zorg te verlenen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. 

Kosten 

  • De maandelijkse kosten voor uw abonnement voor Sociale alarmopvolging zijn € 22,95.
  • De maandelijkse kosten voor Professionele alarmopvolging zijn € 34,85 en voor het huren van de kluis nog € 4,95.
  • U betaalt voor Sociale alarmopvolging eenmalig aansluitkosten à € 84,70. Bij Professionele alarmopvolging moet er ook een sleutelkluis geplaatst worden en betaalt u € 119,85.
  • In geval van spoedplaatsing betaalt u € 60,70 toeslag.
  • Demontage kluis en ophalen alarmapparaat bij beëindiging van de personenalarmering kost € 36,75.
  • U betaalt middels automatische incasso.

Personenalarmering wordt soms vergoed door uw zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.
Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Bijzondere bijstand van de gemeente Nijmegen. 

Aanvragen Sociale alarmopvolging

U kunt ons mailen of bellen voor een aanvraagformulier. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina (in de groene balk).

Andere vormen van alarmering

Naast alarmering in huis via een alarmapparaat dat aangesloten is op uw telefoon, zijn er ook andere vormen van personenalarmering met elk hun eigen voor- en nadelen. Een overzicht van (lokale) vormen van personenalarmering vindt u op de Wegwijzer.

 

Misschien interessant voor u?