Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen, niet meer op kunnen staan en hulpeloos op de grond liggen. Met Personenalarmering kunt u met één druk op de knop dag en nacht hulp inschakelen. Voor iedereen een veilig gevoel! U krijgt een draadloze zender met alarmknop en een alarmapparaat in de woonkamer. De zender draagt u altijd om uw hals of pols. Als er iets gebeurt drukt u op de alarmknop. Het alarmapparaat legt dan direct contact met de Meldkamer. De centralist vraagt u via het apparaat wat er aan de hand is en beoordeelt de ernst van de situatie.

U kunt kiezen tussen sociale alarmopvolging of professionele alarmopvolging:

Sociale alarmopvolging = alarmopvolging door eigen contactpersonen

Alarmopvang door de meldkamer met alarmopvolging door familie, vrienden of buren. Indien nodig neemt de centralist contact op met uw contactpersonen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. U wijst drie contactpersonen aan die altijd goed telefonisch bereikbaar zijn én binnen 20 minuten bij u kunnen zijn. U zorgt ervoor dat alle contactpersonen een sleutel van uw huis hebben.

Professionele alarmopvolging = alarmopvolging door de thuiszorg

Alarmopvang door de meldkamer en alarmopvolging door verpleegkundigen van ZZG zorggroep. Indien nodig neemt de centralist contact op met de zorgcentrale van ZZG zorggroep. Een verpleegkundige is dan binnen 45 minuten bij u om zorg te verlenen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. 

Kosten 

  • De maandelijkse kosten voor uw abonnement voor Sociale alarmopvolging zijn € 23,50.
  • De maandelijkse kosten voor Professionele alarmopvolging zijn € 35,75 en voor het huren van de kluis € 4,95.
  • U betaalt voor Sociale alarmopvolging eenmalig aansluitkosten à € 85,95. Bij Professionele alarmopvolging moet er ook een sleutelkluis geplaatst worden en betaalt u € 123,00.
  • In geval van spoedplaatsing betaalt u € 62,28 toeslag.
  • Demontage kluis en ophalen alarmapparaat bij beëindiging van de personenalarmering kost € 37,75.
  • Personenalarmering wordt soms vergoed door uw zorgverzekering. Kijk op de website van FocusCura of zij een contract hebben met uw zorgverzekeraar.

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Bijzondere bijstand van de gemeente Nijmegen. 

Meer weten?

Misschien staat uw vraag al bij onze veelgestelde vragen.  Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Bent u al klant? Dan kunt u voor vragen, het wijzigen van gegevens of het opzeggen van uw abonnement FocusCura bellen,
telefoonnummer: 030 - 692 70 50.

Andere vormen van alarmering

Naast alarmering in huis via een alarmapparaat dat aangesloten is op uw telefoon, zijn er ook andere vormen van personenalarmering met elk hun eigen voor- en nadelen. Een overzicht van (lokale) aanbieders en vormen van personenalarmering vindt u op Wegwijzer024.

Misschien interessant voor u?