Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen, niet meer op kunnen staan en hulpeloos op de grond liggen. Met personenalarmering kunt u met één druk op de knop dag en nacht hulp inschakelen. Voor iedereen een veilig gevoel!

Hoe werkt personenalarmering?

U krijgt een draadloze zender met alarmknop en een alarmapparaat in de woonkamer. De zender draagt u altijd om uw hals of pols. Als er iets gebeurt drukt u op de alarmknop. Het alarmapparaat legt dan direct contact met de meldkamer. De centralist vraagt u via het apparaat wat er aan de hand is en beoordeelt de ernst van de situatie.

U kunt kiezen tussen sociale alarmopvolging of professionele alarmopvolging:

Sociale alarmopvolging = alarmopvolging door eigen contactpersonen

Alarmopvang door de meldkamer met alarmopvolging door familie, vrienden of buren. Indien nodig neemt de centralist contact op met uw contactpersonen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. U wijst drie contactpersonen aan die altijd goed telefonisch bereikbaar zijn én binnen 20 minuten bij u kunnen zijn. U zorgt ervoor dat alle contactpersonen een sleutel van uw huis hebben.

Professionele alarmopvolging = alarmopvolging door de thuiszorg

Alarmopvang door de meldkamer en alarmopvolging door verpleegkundigen van ZZG zorggroep. Indien nodig neemt de centralist contact op met de zorgcentrale van ZZG zorggroep. Een verpleegkundige is dan binnen 45 minuten bij u om zorg te verlenen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. Om toegang tot uw woning te verkrijgen plaatsen wij een sleutelkluis. Een wijkverpleegkundige van ZZG Zorggroep komt binnen twee weken na uw aanvraag bij u op bezoek. Het doel van dit bezoek is belangrijke informatie te verzamelen waardoor zij bij een alarmering snel kunnen handelen en zij de noodzakelijke zorg- of ondersteuning kunnen bieden. Let op: Na afloop van dit bezoek beoordeelt de wijkverpleegkundige of de aanvraag akkoord is. Bij akkoord zal de aanvraag doorgezet worden naar FocusCura voor de technische aansluiting. 

Meer weten? 

Lees dan onze veelgestelde vragen.  Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Kosten 

  Sociale alarmopvolging Professionele alarmopvolging
Maandelijks    
Abonnement € 29,95 € 43,19
Huur sleutelkluis   €  5,55*
Eenmalig    
Aansluitkosten € 69,10  € 113,00
Demonteren en ophalen € 69,10/€26,85** € 72,15
Toeslag spoedplaatsing € 69,10  € 69,10***

* Indien u geen gebruik kunt maken van een eventueel al aanwezige kluis van ZZG zorggroep
** Wil je de alarmering zelf terugsturen in een retourdoos? Dan betaal je €26,85
*** Een spoedprocedure voor professionele alarmopvolging wordt alleen bij hoge uitzondering opgestart met schriftelijke verwijzing van een transferverpleegkundige, huisarts, praktijkondersteuner of wijkverpleegkundige, de plaatsing kan dan binnen 7 werkdagen plaatsvinden.

Tegemoetkoming in de kosten

Soms vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor personenalarmering. Kijk op de website van Focus Cura of dat geldt voor uw zorgverzekering en wat u vervolgens moet regelen voor deze vergoeding. 

Heeft u een laag inkomen en vergoedt uw zorgverzekeraar uw personenalarmering niet? Dan kunt u gebruik maken van vergoedingen vanuit de gemeente Nijmegen. 

Andere vormen van alarmering

Naast alarmering in huis via een alarmapparaat dat aangesloten is op uw telefoon, zijn er ook andere vormen van personenalarmering met elk hun eigen voor- en nadelen. Een overzicht van (lokale) aanbieders en vormen van personenalarmering vindt u op Wegwijzer024.

Direct regelen

U vraagt personenalarmering eenvoudig online aan via het onderstaand aanvraagformulier (groene knop 'direct aanvragen').
Bent u al klant? Dan kunt u voor vragen, het wijzigen van gegevens of het opzeggen van uw abonnement rechtstreeks met FocusCura bellen, telefoonnummer: 030 - 692 70 50.

Misschien interessant voor u?