Personenalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vallen, niet meer op kunnen staan en hulpeloos op de grond liggen. Met Personenalarmering van Sterker sociaal werk in samenwerking met FocusCura kunt u in Nijmegen met één druk op de knop dag en nacht hulp inschakelen. Voor iedereen een veilig gevoel.

Hoe werkt personenalarmering van Sterker sociaal werk?

Sterker sociaal werk gaat vanaf 1 oktober voor personenalarmering samenwerken met FocusCura. Zij zijn specialist op het gebied van zorginnovaties en bieden daar meerdere toekomstbestendige oplossingen voor. Een van deze oplossingen is personenalarmering. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen wij ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. De personenalarmering van FocusCura beschikt over het kwaliteitskeurmerk voor persoonsgebonden alarmeringsdiensten van de branchevereniging WDTM (Wonen, Diensten en Techniek voor Mensen).

Op dit moment worden alle voorbereidingen getroffen voor de samenwerking met FocusCura. Nieuwe aanmeldingen kunnen daarom vanaf 1 oktober aangevraagd worden.

U krijgt een draadloze zender met een alarmknop. Ook plaatst FocusCura een alarmtoestel bij u in huis. De zender draagt u altijd om uw hals of pols. Als er iets gebeurt, is een druk op de alarmknop van het zendertje voldoende om dag en nacht hulp in te schakelen. Het alarmapparaat legt direct contact met de Meldkamer. De centralist vraagt u via het apparaat wat er aan de hand is en beoordeelt de ernst van de situatie. 

Afhankelijk van uw abonnement worden in geval van nood door de Meldkamer uw eigen contactpersonen óf de thuiszorg ingeschakeld. U kunt kiezen uit twee abonnementen:

 

Burenhulp ZEKER - alarmopvolging door eigen contactpersonen

Alarmopvang door de meldkamer met alarmopvolging door familie, vrienden of buren. Indien nodig neemt de centralist contact op met uw contactpersonen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld.

De voorwaarden voor Burenhulp ZEKER zijn dat u ten minste drie contactpersonen heeft die altijd hun telefoon kunnen beantwoorden en in de regel binnen 30 minuten bij u kunnen zijn. Deze contactpersonen hebben een sleutel van uw huis.

 

PROFESSIONEEL - alarmopvolging door de thuiszorg

Alarmopvang door de meldkamer en alarmopvolging door verpleegkundigen van ZZG zorggroep Nijmegen. Indien nodig neemt de centralist contact op met de zorgcentrale van ZZG zorggroep. Een verpleegkundige is dan binnen 30 minuten bij u om zorg te verlenen. Als de centralist de situatie als nood beoordeeld wordt ook direct de hulp van ambulance en/of politie ingeschakeld. 

De voorwaarde voor PROFESSIONEEL is dat u een kluis laat plaatsen. 

Kosten 

  • De maandelijkse kosten voor uw abonnement voor Burenhulp ZEKER zijn € 22,95.
  • De maandelijkse kosten voor PROFESSIONEEL zijn € 34,85 en afhankelijk van welk type kluis u kiest komt hier nog € 4,95 of € 6,95 bij.
  • U betaalt voor Burenhulp ZEKER eenmalig aansluitkosten à € 84,70. Bij PROFESSIONEEL moet er ook een kluis geplaatst worden en betaalt u € 119, 85.

U betaalt middels automatische incasso.

Personenalarmering wordt soms vergoed door uw zorgverzekering. Informeer bij uw verzekeraar voor de mogelijkheden.
Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Bijzondere bijstand van de gemeente Nijmegen. 

Misschien interessant voor u?