Langer Thuis Nijmegen

Langer Thuis Nijmegen is de naam voor het ouderenwerk van Sterker sociaal werk (vroeger Swon het seniorennetwerk). Langer Thuis Nijmegen biedt hulp, advies en informatie voor ouderen in de gemeente Nijmegen. Op deze website vindt u een handig overzicht van ons aanbod.

Praktische hulp, langer meedoen en veilig wonen

Wanneer u ouder wordt zijn sommige dagelijkse dingen minder vanzelfsprekend. Professionals en vrijwilligers van Langer Thuis in Nijmegen bieden dan praktische hulp. Bijvoorbeeld bij het doen van de boodschappen of het bijhouden van uw administratie. Ook ondersteunen ze u bij het aangaan van contacten of een nuttige besteding van uw dag. Daarnaast informeren ze u over hoe u veilig langer thuis kunt blijven wonen.

Heeft u een hulpvraag die niet past binnen een van de diensten? Stel hem toch! Wie weet kunnen we u helpen. Vul daarvoor dit aanvraagformulier in. 

Informatie, advies en ondersteuning bij het ouder worden

Heeft u vragen over ouder worden? Dan informeren onze Welzijnsbezoekers u tijdens een huisbezoek graag over de diensten voor ouderen in Nijmegen. Heeft u hulp nodig bij het regelen van dingen? Dan kunnen u en uw naasten ook contact opnemen met de Ouderenadviseurs of Mantelzorgconsulenten van Sterker.

Voor wie is Langer Thuis?

Wij zijn er voor Nijmeegse ouderen die - door het ouder worden - kwetsbaar zijn geworden.
Daarmee bedoelen we dat u

  • fysiek of cognitief niet meer alles zelf kunt;
  • u niet genoeg mensen om u heen heeft die u kunnen helpen;
  • u niet de financiële middelen heeft om de benodigde hulp te betalen.

Over Sterker sociaal werk

Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan toen Swon het seniorennetwerk en NIM Maatschappelijk Werk fuseerden. Samen zijn wij sterker in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen van 0 tot 100+. Sterker sociaal werk is er voor mensen in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe. Let op: Ons aanbod verschilt per gemeente.
Daarnaast is Sterker vanaf 2018 verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij VraagWijzer in West Maas en Waal. Ook Mantelzorg Nijmegen en het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) vallen onder de paraplu van Sterker sociaal werk.

 

Met een beetje hulp Langer Thuis.