Langer Thuis in Nijmegen

Langer thuis in Nijmegen is de naam voor het ouderenwerk van Sterker sociaal werk (voorheen Swon het seniorennetwerk). Op deze website vindt u het aanbod van hulp, advies en informatie voor ouderen in de gemeente Nijmegen overzichtelijk bij elkaar.

Praktische hulp, langer meedoen en veilig wonen

Wanneer u ouder wordt zijn sommige dagelijkse dingen minder vanzelfsprekend. Beroepskrachten en vrijwilligers van Sterker bieden dan praktische hulp, zoals bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie. Ook ondersteunen ze u bij betekenisvolle contacten en een zinvolle dagbesteding. Daarnaast informeren ze u over hoe u veilig langer thuis kunt blijven wonen.

Informatie, advies en ondersteuning bij het ouder worden

Heeft u vragen over ouder worden? Dan informeren onze Welzijnsbezoekers u tijdens een huisbezoek graag voortijdig over diensten voor ouderen in Nijmegen. Heeft u hulp of ondersteuning nodig bij het regelen van zaken of het aanvragen van voorzieningen? Dan kunnen u of uw naasten ook bij de Ouderenadviseurs of Mantelzorgconsulenten van Sterker terecht.

Voor wie is Langer thuis?

Wij zijn er voor Nijmeegse ouderen die door het ouder worden hulp, ondersteuning of gezelschap nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat u fysiek niet alles meer kan of omdat er mensen om u heen zijn weggevallen. En natuurlijk zijn we er ook voor mantelzorgers.

Over Sterker sociaal werk

Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Swon het seniorennetwerk en NIM Maatschappelijk Werk. Samen zijn wij sterker in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen van nul tot honderd-plus. Sterker is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de Sociale Wijkteams in Nijmegen. Ook Mantelzorg Nijmegen en het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) vallen onder Sterker sociaal werk.

Omdat je soms een ander nodig hebt om sterker te zijn!