Langer Thuis in Nijmegen

Langer Thuis in Nijmegen is de naam voor het ouderenwerk van Sterker sociaal werk (vroeger Swon het seniorennetwerk). Langer Thuis biedt hulp, advies en informatie voor ouderen in de gemeente Nijmegen. Op deze website vindt u een handig overzicht van aanbod.

Praktische hulp, langer meedoen en veilig wonen

Wanneer u ouder wordt zijn sommige dagelijkse dingen minder vanzelfsprekend. Professionals en vrijwilligers van Langer Thuis in Nijmegen bieden dan praktische hulp. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie. Ook ondersteunen ze u bij het aangaan van contacten en een nuttige besteding van uw dag. Daarnaast informeren ze u over hoe u veilig langer thuis kunt blijven wonen.

Heeft u een hulpvraag die niet past binnen een van de diensten? Stel hem toch! Wie weet kunnen we u helpen. Vul daarvoor dit aanvraagformulier in. 

Informatie, advies en ondersteuning bij het ouder worden

Heeft u vragen over ouder worden? Dan informeren onze Welzijnsbezoekers u tijdens een huisbezoek graag over de diensten voor ouderen in Nijmegen. Heeft u hulp nodig bij het regelen van dingen? Dan kunnen u en uw naasten ook contact opnemen met de Ouderenadviseurs of Mantelzorgconsulenten van Sterker.

Voor wie is Langer Thuis?

Wij zijn er voor Nijmeegse ouderen die, door het ouder worden, kwetsbaar zijn geworden. Daarmee bedoelen we dat u...

  • fysiek of cognitief niet meer alles zelf kan;
  • u niet genoeg mensen om u heen heeft die u kunnen helpen;
  • u niet de financiële middelen heeft om de benodigde hulp te betalen.

Over Sterker sociaal werk

Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan toen Swon het seniorennetwerk en NIM Maatschappelijk Werk samen verder gingen. Samen zijn wij sterker in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen van 0 tot 100+. Sterker is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de Sociale Wijkteams in Nijmegen. Ook Mantelzorg Nijmegen en het Centrum Ontmoeting in Levensvragen (COiL) vallen onder Sterker sociaal werk.

Omdat je soms een ander nodig hebt om sterker te zijn!