Deel de Tuin

Genieten van het buiten zijn en het fluiten van de vogels. Rust afwisselen met onkruid wieden en groenten oogsten. In de multiculturele moestuin van Deel de Tuin beleef je de seizoenen, blijf je actief, vind je structuur in de dag én gezelligheid.

Bij Deel de Tuin deelt u uw dag buiten. U kunt helpen met zaaien, wieden, water geven en oogsten van groenten en fruit. Dit wisselen we op tijd af met op een bankje rusten en samen een kop koffie drinken. Tussen de middag lunchen we samen. Er zijn verschillende zitjes in de tuin, in de zon én in de schaduw. Bij een buitje schuilen we onder een groot afdak met uitzicht over de velden. Bij slecht weer gaan we naar binnen. In de moestuin kunt u genieten van het buitenleven en van al het moois wat het land te bieden heeft, zonder er zelf hard voor te moeten werken. 

Voor wie

Deel de Tuin is er voor ouderen die het fijn vinden om buiten (bezig) te zijn, structuur in de dag zoeken en graag in contact komen met anderen. De onverharde paden zijn, met een beetje hulp, zelfs met een rollator begaanbaar. Het toilet is een beetje provisorisch. De deelnemers hebben verschillende culturele achtergronden. Voor Deel de Tuin is geen indicatie nodig. 

Begeleiding

De professionele begeleiding van Deel de Tuin ligt in handen van Hasko Caliskan. Hasko deelt graag zijn passie over moestuinen met de deelnemers. Hasko spreek Nederlands, Turks en Koerdisch.

Waar is Deel de Tuin?

Deel de Tuin is gelegen op het terrein van 'het Land van Ooij'. Het Land van Ooij is gelegen aan de Dijkgraaf van Wijckweg; ga op de Ooijsedijk na het Hollands-Duits Gemaal rechtsaf. Na 100 meter aan de linkerkant (na de parkeerplaats van 'Struin') vindt u de moestuin. De toegang is bij de poort met het houten bord 'Land van Ooij'. Parkeren kan voor de toegang aan beide zijden van de straat of aan de waterkant.

Openingstijden

Deel de Tuin is (vooralsnog) iedere dinsdag en donderdag van 10.00 - 13.00 uur. Kunt u niet op een dinsdag of donderdag maar wilt u toch graag deelnemen? Andere dagen zijn in overleg nog mogelijk.

Vervoer

Mocht u niemand hebben die u naar de moestuin kan vervoeren, dan zoeken we graag met u naar een oplossing. Neem gerust contact met ons op.

Kosten

Deel de Tuin is een nieuwe dagbesteding. Omdat we langzaamaan groeien rekenen we voorlopig geen eigen bijdrage voor deelname. We vragen u om zelf lunch mee te nemen. Wilt u graag gebruik maken van vrijwilligersvervoer? Dan betaalt u daarvoor de kilometerkosten. 

Meer weten of een kijkje nemen?

Heeft u nog vragen of wilt u graag een keer komen kijken? Vul dan hieronder het 'aanmeldformulier' in en we nemen spoedig contact met u op om uw vragen te bespreken of om een afspraak voor een kijkmoment te maken. 

 

Misschien interessant voor u?