Deel de Dag

Bent u op zoek naar een fijne dagbesteding in Nijmegen? Bij Deel de Dag vindt u gezelligheid én de activiteiten geven structuur aan uw dag.

Let op: in verband met het nieuwe Corona-virus zijn onze Deel de Dag-locaties voor nieuwe deelnemers gesloten. Wij hopen op uw begrip. 

Samen met andere senioren uit de wijk deelt u uw dag. In een prettige, huiselijke sfeer is van alles te doen. Tussen de middag eet u samen. Indien nodig organiseren we het vervoer van en naar de locatie. 

Voor wie

Deel de Dag is voor senioren die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan structuur in de dag en gezelligheid. Professionele begeleiders en vrijwilligers zorgen samen met u voor een prettige invulling van de dag. Door deelname aan Deel de Dag krijgen veel deelnemers ook op andere dagen meer zin om dingen te ondernemen. Bekijk het filmpje om een impressie te krijgen van Deel de Dag. 

Gevarieerd activiteitenaanbod

Deel de Dag biedt een gevarieerd programma. Van uitjes tot dansles, van virtueel fietsen tot samen koken, van creatieve bezigheden tot zingen, een spelletje of gewoon een kopje koffie drinken. Samen met de begeleiders maakt u een plan om uw dagen plezierig in te vullen, gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden.

Speciale aandacht voor mensen met (beginnende) dementie, Indische, Turkse en Farsi-sprekende ouderen en Mantelzorgers

  • Alle Deel-de-Daglocaties bieden ook begeleiding en opvang aan senioren met lichte dementie.
  • Op locatie Grootstal is op de woensdag Deel de Dag voor Indische ouderen. Op deze dag is er extra aandacht voor de Indische cultuur.
  • Op locatie Schalmei in Neerbosch-Oost kunnen ook Farsi-sprekende ouderen terecht.
  • Deel de dag Ïyi günler in Neerbosch-Oost is er speciaal voor Turks sprekende ouderen. De ruimte van Ïyi günler wordt deels ook voor Farsi-sprekende groepen gebruikt.
  • Familielieden of verzorgenden van deelnemers kunnen voor ondersteuning ook terecht bij Deel de Dag. Deel de Dag werkt hiervoor samen met de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen en met medewerkers van Pro Persona.  

Kosten

U betaalt voor Deel de Dag een eigen bijdrage van € 2,50 per dag, de lunch is daarbij inbegrepen. Heeft u ook vervoer nodig dan kost het € 4,00 per dag. Voor Deel de Dag is geen indicatie nodig. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor Deel de Dag bij de gemeente Nijmegen een aanvraag doen voor Bijzondere Bijstand.

Iets voor u?

Bent u benieuwd of Deel de Dag iets voor u is? Bel dan tijdens openingstijden met een van de Deel de Dag-locaties (in de meeste gevallen de dichtstbijzijnde). We bespreken dan uw vraag en kunnen meteen een proefmoment afspreken.

Locaties, openingstijden en telefoonnummers

Voor elk wat wils

Elk mens is anders. De een werkt graag in de tuin, de ander speelt graag een spelletje. Gelukkig zijn er ook veel verschillende soorten dagbesteding met elk een eigen karakter en activiteiten. Op zoek naar een plek waar u kunt tuinieren, koken of dieren verzorgen? Een overzicht van dagbestedingslocaties voor senioren in en om Nijmegen vindt u op wegwijzer024.nl.

Misschien interessant voor u?