Deel de Dag

Bent u op zoek naar een fijne dagbesteding in Nijmegen? Bij Deel de Dag vindt u gezelligheid én de activiteiten geven structuur aan uw dag.

Samen met andere senioren uit de wijk deelt u uw dag. In een prettige, huiselijke sfeer is van alles te doen. Tussen de middag eet u samen. Indien nodig organiseren we het vervoer van en naar de locatie. 

Voor wie

Deel de Dag is voor senioren die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan structuur in de dag en gezelligheid. Professionele begeleiders en vrijwilligers zorgen samen met u voor een prettige invulling van de dag. Door deelname aan Deel de Dag krijgen veel deelnemers ook op andere dagen meer zin om dingen te ondernemen.

Voor elk wat wils

Deel de Dag beidt een gevarieerd programma. Van uitjes tot dansles, van virtueel fietsen tot samen koken, van creatieve bezigheden tot zingen, een spelletje of gewoon een kopje koffie drinken. Samen met de begeleiders maakt u een plan om uw dagen plezierig in te vullen, gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden.

Speciale aandacht voor.... (beginnende) dementie, Indische ouderen en Mantelzorgers

  • Alle Deel-de-Daglocaties bieden ook begeleiding en opvang aan senioren met lichte dementie.
  • Op één locatie is op de woensdag Deel de Dag voor Indische ouderen. Op deze dag is er extra aandacht voor de Indische cultuur.
  • Familielieden of verzorgenden van deelnemers kunnen voor ondersteuning ook terecht bij Deel de Dag. Deel de Dag werkt hiervoor samen met de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen en met medewerkers van Pro Persona.  

Kosten

U betaalt voor Deel de Dag een eigen bijdrage van € 2,50 per dag, de lunch is daarbij inbegrepen. Voor Deel de Dag is geen indicatie nodig. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor Deel de Dag bij de gemeente Nijmegen een aanvraag doen voor Bijzondere Bijstand.

Iets voor u?

Bent u benieuwd of Deel de Dag iets voor u is? Bel dan tijdens openingstijden met een van de Deel de Dag-locaties (in de meeste gevallen de dichtstbijzijnde). We bespreken dan uw vraag en kunnen meteen een proefmoment afspreken.

Locaties, openingstijden en telefoonnummers