Deel de Tuin - dagbesteding in de buitenlucht

Genieten van het buiten zijn en het fluiten van de vogels. Rust afwisselen met onkruid wieden en groenten oogsten. In de multiculturele moestuin van Deel de Tuin beleef je de seizoenen, blijf je actief, vind je ontspanning én gezelligheid.

Bij Deel de Tuin deelt u uw dag buiten. U kunt helpen met zaaien, wieden, water geven en oogsten van groenten en fruit. Dit wisselen we op tijd af met op een bankje rusten en samen een kop koffie drinken. Er zijn verschillende zitjes in de tuin, in de zon én in de schaduw. Bij een buitje schuilen we onder een groot afdak met uitzicht over de velden. In de moestuin kunt u genieten van het buitenleven en van al het moois wat het land te bieden heeft, zonder er zelf hard voor te moeten werken.

Voor wie

Deel de Tuin is er voor ouderen die het fijn vinden om buiten (bezig) te zijn, structuur in de dag zoeken en graag in contact komen met anderen. Ook als u geen deelnemer bent van Deel de Dag bent u van harte welkom. De onverharde paden zijn, met een beetje hulp, zelfs met een rollator begaanbaar. Het toilet is een beetje provisorisch. De deelnemers hebben verschillende culturele achtergronden. Voor Deel de Tuin is geen indicatie nodig. 

Waar is Deel de Tuin?

Deel de Tuin is gelegen op het terrein van 'het Land van Ooij'. Het Land van Ooij is gelegen aan de Dijkgraaf van Wijckweg; ga op de Ooijsedijk na het Hollands-Duits Gemaal rechtsaf. Na 100 meter aan de linkerkant (na de parkeerplaats van 'Struin') vindt u de moestuin. De toegang is bij de poort met het houten bord 'Land van Ooij'. Parkeren kan alleen aan de waterkant.

Meedoen?

Elke donderdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur bezoekt een groep ouderen van Deel de Dag Nijmegen Oost de tuin. U bent van harte welkom om aan te sluiten. U kunt zich daarvoor aanmelden bij Deel de Dag Nijmegen Oost via 06 21 48 53 48 of via email, nijmegenoost@deeldedag.nl. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Daarnaast start eind augustus 2021 op dinsdag van 11.00 - 15.00 uur een groep met migrantenmannen. De ene week Turkssprekend, de andere week een multiculturele mannengroep. voor meer informatie kunt u contact opnemen met Conny van der Aalstvoort, c.vanderaalsvoort@sterker.nl.

De activiteiten in de tuin zijn van april tot en met oktober.

Vervoer

Mocht u niemand hebben die u naar de moestuin kan vervoeren, dan zoeken we graag met u naar een oplossing. Neem gerust contact met ons op.

Misschien interessant voor u?