Bijzondere bijstand

Heeft u een laag inkomen? En bent u genoodzaakt om bepaalde uitgaven te doen die u niet kunt betalen? Uitgaven omdat u niet meer zelf kan koken en aangewezen bent op kant en klaarmaaltijden? Of voor personenalarmering of een dagbesteding? Dan kunt u hiervoor een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Bijzondere bijstand van de gemeente Nijmegen.

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder.

Tot de pensioengerechtigde leeftijd geldt:

  • Uw netto inkomen per maand is niet hoger dan € 1.272,- (alleenstaanden), € 1.632,00 (alleenstaande ouder) of € 1.812,- (gehuwden of samenwonenden)
  • Uw vermogen is niet hoger dan € 6.225,- (alleenstaanden) of € 12.450,- (gehuwden of samenwonenden)

Vanaf de pensioengerechtigde leeftijd geldt:

  • Uw netto inkomen per maand is niet hoger dan € 1.422,- (alleenstaanden) of € 1.920,- (gehuwden of samenwonenden)
  • Uw vermogen is niet hoger dan € 6.225,- (alleenstaanden) of € 12.450,- (gehuwden of samenwonenden)

Lees meer over Bijzondere bijstand op de website van de Gemeente Nijmegen.

Aanvragen Bijzondere Bijstand

U kunt Bijzondere bijstand bij de gemeente Nijmegen aanvragen met een aanvraagformulier. Voor personenalarmering of maaltijden vraagt de gemeente u om een indicatie van Sterker.

Hulp nodig?

Komt u er zelf niet uit? Bij een Stip in uw wijk kunt u terecht voor hulp bij het aanvragen van Bijzondere Bijstand. Kunt u niet naar een Stip toe? Vrijwilligers van Sterker komen graag bij u thuis om u te helpen.

Een indicatie aanvragen

Wilt u Bijzondere Bijstand aanvragen voor personenalarmering of maaltijden? Dan heeft u een indicatie nodig van Sterker sociaal werk. Deze indicatie kunt u, vanaf het moment dat de alarmering is aangesloten of u de eerste maaltijd heeft ontvangen/gebruikt, telefonisch bij ons aanvragen. Heeft u de personenalarmering of maaltijden van Sterker? Dan kunt u een indicatie ook eenvoudig digitaal aanvragen:

Misschien interessant voor u?